info@dekarkoele.nl | 06-28110130

Hier & Nu

‘In het hier en nu leven’. De quote hoorde ik van een van mijn eerste yogajuffen in Praag. Het is een kleine dertien jaar geleden, maar deze wijsheid past ons nog steeds! Het verleden is geweest, de toekomst slechts een illusie. Leef in het hier en nu, het  moment is nu. Door in het hier en nu te leven ben je niet bezig met het verleden, noch met de toekomst. Het is zoals het is. Je accepteert wat er in het verleden is gebeurd en hebt vrede met wat er nog gaat gebeuren.

Als de automatische piloot uitgeschakeld is, leef je met aandacht in het moment. En nu is het enige moment dat je veranderingen kunt aanbrengen in je leven.Het hier-en-nu-leven geeft zoveel. Je bent je meer bewust van jezelf. Je piekert minder en daardoor is er minder stress.  De behoefte aan entertainment van buiten neemt af. Je eet minder, maar proeft des te meer. Je observeert gerichter. En ook: je hebt meer aandacht voor een ander.

Tips om in het hier en nu te leven

-Beoefen een vorm van yoga, al is het maar tien minuten per dag. Je leert je eigen lijf kennen.

– Mediteer dagelijks. De ene dag is dat misschien een half uur, de andere dag een paar minuten. Wat je ook doet, het geeft je geest rust.

-Ga ontspullen, declutter. Een opgeruimd huis is een opgeruimde geest. Het geeft rust.

-Wees dankbaar voor alles wat er is in het leven. Wees dankbaar voor wat je hebt.

-Breng je aandacht regelmatig naar je adem. Of je nou in de keuken staat of in de auto zit. Je kunt je altijd concentreren op je ademhaling. Je hartslag zal rustiger worden, het hoofd minder druk.

-Vergeef jezelf en vergeef ook anderen. Wees lief voor jezelf. Stap over je eigen ego heen.

-Eet langzamer en neem de tijd om te eten.

-Breng tijd door in de natuur, zonder mobiel of andere afleiding. Geniet van de stilte en geniet van het rustiger worden in je hoofd.

Nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief ontvangen met de laatste informatie over actualiteiten/yoga-retraites/trainingen? Schrijf je dan nu in

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.