info@dekarkoele.nl | 06-28110130

Cultuurpad: ‘Van De Kiel tot Steenwijksmoer’

Wandeltochten In De Omgeving

Cultuurpad: ‘Van De Kiel tot Steenwijksmoer’

Het Pieterpad loopt langs Erm. Maar wist je dat in de wijde omgeving van Erm en Sleen een ander belangrijk wandelpad is uitgezet van in totaal 200 kilometer? Met inzet van vrijwilligers uit alle dorpen van de gemeente en de stad Coevorden is een lange afstandswandeling van meer dan 200 kilometer gevormd, de lengte van het Pieterpad toch redelijk evenarend. 

Het Cultuurpad ‘Van De Kiel tot Steenwijksmoer’ bestaat uit 23 verschillende wandelingen. De wandelingen laten zien hoe veelzijdig Drenthe is qua natuur, landschap en cultuur. Net als het Pieterpad kun je het cultuurpad van begin tot einde volgen, maar je kunt ook op iedere willekeurige route je wandeling beginnen. 

Het brengt je langs authentieke brinken, gezellige horeca en mooie musea en galerieën in de plaatsen waar je langs- of doorheen loopt. Een route die je kunt kiezen begint in Sleen, op wandelafstand van Erm, met als startpunt de Kerk. Je loopt dan langs Diphoorn. Diphoorn ligt op een hoge zandrug, langs de Slenerstroom. Deze route brengt je dan verder naar Holsloot. Er is ook een route door Noord-Sleen en Sleen. Beide zijn esdorpen, met Saskische boerderijen, zoals ook de Karkoele is. Een route om aan te bevelen is ook die tussen Zweeloo en Aalden.

Oud-Aalden heeft een beschermd dorpsgezicht en Aalden staat bekend om zijn oeroude eiken. Zweeloo is een kunstenaarsdorp, waar je de rust van Drenthe volop kunt ervaren. Overnachten in Drenthe geeft je dus de gelegenheid om de geschiedenis, natuur en cultuur wandelend over het Cultuurpad te leren kennen. Ideaal om vanuit de Karkoele te ondernemen. Zeker om ook nog te combineren met yoga, om zo de optimale rust te ervaren. 

 

Nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief ontvangen met de laatste informatie over actualiteiten/yoga-retraites/trainingen? Schrijf je dan nu in

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.