[email protected] | 06-28110130

Coaching en Training

Een verrassende ervaring, waarmee je plezier en effectiviteit in het werk vergroot. Maak kennis met de mogelijkheden voor coaching of training.

‘Het leven is een reis. Het gaat erom dat je hem bewust beleeft en richting geeft’

Wil je meer plezier in je werk? Wil je de bezieling voor je vak weer voelen? Wil je een betere balans tussen werk en privé? Wil je beter leiding kunnen geven aan teams en de organisatie? Coaching op de Karkoele helpt om vanuit je persoonlijke kwaliteiten de balans en het plezier te (her)vinden.

Coaching op de Karkoele is persoonlijk en deskundig. Het is gericht op mogelijkheden, groei en leiderschapsontwikkeling, van jezelf en daarmee van je omgeving. De coaching is gericht op mensen die anders willen gaan doen, die verandering zoeken, maar nog niet altijd helemaal weten hoe dat er uit gaat zien. Coaching op de Karkoele vergezelt je een stukje op die reis!

Aan het begin van een coachingstraject maken we een programma op maat waarin we naar een duidelijk resultaat toewerken. Een gemiddeld coachingstraject omvat 4-6 gesprekken van anderhalf uur. Indien gewenst kunnen de persoonlijke gesprekken worden afgewisseld met kortere telefonische coachingsgesprekken, via skype en/of e-mail.

Coaching op de Karkoele helpt om een betere balans te vinden. Levensstijl, meditatie en yoga zijn daar niet los van te zien. Indien je dat wenst, kan een coaching vergezelt gaan van een aantal lessen yoga of deelname aan een yoga workshop. Eventueel kun je een traject gericht op coaching en yoga intensiever en compacter maken, door dit te combineren met een overnachting op de Karkoele.

Frits is ervaren in oplossingsgerichte gespreksvoering. Hij volgde een opleiding tot internationaal gecertificeerd coach aan de ICF, werkt als psychiater in de GGZ en rondde een MBA af. Hij bekleedde diverse management en bestuursfuncties in de GGZ, en begrijpt daardoor goed hoe organisatiestructuren werk en welzijn van een professional kunnen faciliteren en belemmeren. Frits weet bovenal hoe tegenslagen balans en plezier kunnen verstoren, en hoe de weg terug er uit kan zien.

Coaching op de Karkoele richt zich op directies, managers, ondernemers, juridische en andere professionals. Via de dokterinevenwicht.nl wordt coaching aan medisch specialisten aangeboden.

 

Trainingen

Op de Karkoele worden trainingen georganiseerd om  persoonlijke leiderschapskwaliteiten verder te ontwikkelen. Positief leiderschap versterkt de groei van mensen en organisaties. Leiderschap vergt kwetsbaarheid en openheid, en lef om vanuit die positie je met de ander te verbinden. In dit leiderschap zie je de mens achter jezelf en de ander. Dit positief leiderschap vormt het uitgangspunt voor de trainingen gericht op leiderschap. Deze trainingen worden als een meerdaags traject aangeboden en in samenwerking met partners ontwikkelt en aangeboden.

 

 

Leiderschapsontwikkeling

Persoonlijk, Positief en Verbindend Leiderschap (PPVL)

Staan jouw denken, voelen en doen in lijn met elkaar en met wie je bent? Hoe sta je in het leven? Wat drijft je? Als jij in balans bent, kun je komen tot positief leiderschap.

Vanuit jouw waarden de ander de ruimte geven zich verder te ontwikkelen. En daarmee tegelijkertijd jezelf ontwikkelen, vanuit een gezamenlijke missie. Met deze insteek raak je aan de definitie voor persoonlijk, positief en verbindend leiderschap.

Positief leiderschap verbindt zich bijna als vanzelf met de ander, de omgeving waarin je werkt en waarin je je begeeft. Daardoor kom je in een cirkel waarin je jezelf verbindt. Met wie je zelf bent, met de mensen met wie je werkt en met de situaties waarin jouw leiderschap wordt gevraagd.

 

Logisch, toch?

Belangrijke waarden in deze vorm van leiderschap zijn nieuwsgierigheid en mildheid. Ongeacht de context, voor jezelf en voor de ander. Dat klinkt logisch, alsof je zonder nadenken, voelen, vallen en opstaan die weg kunt bewandelen. En soms is dat zo. Maar heel vaak niet. Zoals bij iedere reis, iedere ontdekkingstocht, draait het om een leven lang leren. Leren van jezelf, van de situaties die je tegenkomt, van de ander en met de ander. Het vergt openheid en lef om een berg te beklimmen en gaandeweg zo zeker te worden dat je los kunt laten, alsof je de top bereikt hebt. Het vergt geëngageerdheid, talentontwikkeling van jezelf en van de mensen met wie je werkt.

 

Geen maskers

Psychologische veiligheid is een voorwaarde voor persoonlijk, positief en verbindend leiderschap. Dat is niet een wollig concept, maar essentieel om jezelf en de ander de ruimte te geven om te ontwikkelen, te groeien. Openheid, verbondenheid, waardering en daarop gericht leiderschap zorgen ervoor dat er geen maskers nodig zijn om je achter te verschuilen. Met acceptatie van eenieder als gevolg.

Hoe meer je elkaar op persoonlijk niveau kent, hoe sterker je je verbonden voelt. Het stellen van oprechte en positieve vragen bevordert empathie en verbinding. Door met compassie te handelen, bouw je relaties op met een gedeeld gevoel van menselijkheid en ervaar je samen dingen die wederzijds vertrouwen, zorg en respect bevorderen.

 

Wetenschap

Er bestaat veel wetenschappelijke onderbouwing dat een positieve psychologische benadering zorgt voor betere resultaten, motivatie, prestaties en gezondheid. Onderzoek naar positief leiderschap toont ook veel harde, zakelijke effecten: betere bedrijfsresultaten, kwaliteitsverbetering en omzetgroei. Deze onderzoeksresultaten geven weerwoord op soms gehoorde kritiek dat positief leiderschap zachtaardig, zoetsappig, te gevoelig, ‘new age’ of te naïef zou zijn.

 

Coaching

Positief leiderschap richt zich juist op het voorkomen van een negatieve cultuurspiraal. Hoe voorkom je dat je als leider negatief, futloos of cynisch wordt? Hoe zorg je dat je met elkaar in een positieve flow komt en blijft? Welke doelen wil je behalen en hoe zorg je ervoor dat je ze haalt?

In coaching en training bij de Karkoele zoeken we met elkaar uit hoe jij je daarin kunt ontwikkelen.

Coaching of training bijwonen?

Voor meer informatie over de mogelijkheden kun je contact met ons opnemen via het formulier of [email protected]
Volg ons ook op Instagram voor actuele updates.

Bel voor meer informatie

Nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief ontvangen met de laatste informatie over actualiteiten/yoga-retraites/trainingen? Schrijf je dan nu in

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.