[email protected] | 06-28110130

Yoga

Yoga vergroot de harmonie tussen lichaam en geest. Maak kennis met de mogelijkheden voor yoga in de Karkoele. Een unieke ervaring.

‘Sta stil om vooruit te komen’

Ben je nieuwsgierig wat yoga voor je kan betekenen? Ervaar je minder fitheid of een teveel aan stress  en wil je yoga toepassen om je zo beter te voelen? Ben je toe aan verdere verdieping van je yoga ervaring? De Karkoele is de perfecte locatie om met yoga te werken aan balans tussen lichaam en geest. Door de kleinschalige en individuele opzet van een yoga retreat, workshops en lessen ben je verzekerd van een persoonlijke en gerichte beleving.

 

Lucienne is yoga-instructeur en geeft les in Vinyasa, Hatha, Yin en Yoga nidra, vanuit een gedegen opleiding en lange ervaring in binnen- en buitenland. Zij rondde in 2013 het Yoga Europe Teacher Programme af, en volgde diverse aanvullende opleidingen, onder meer in hormonale yoga  therapie. Ze integreert yoga iedere dag in haar levensstijl en doet dit net als lesgeven met veel plezier.

Yoga retreat

Een weekend van loslaten, ontspannen, ontladen. Met beweging en bewustwording van je eigen lijf. Met veel tijd voor jezelf, prachtige natuur, fijne ontmoetingen. En genieten van vegetarische maaltijden. Een cadeautje voor jezelf.

Een yoga retraite is speciaal gericht op vrouwen en voor zowel beginners als gevorderden. Iedereen kan yoga beoefenen en mediteren, ongeacht fitheid of leeftijd. Het kleinschalige karakter (maximaal vier personen) van de retraite waarborgt een persoonlijke sfeer.

Tijdens de driedaagse retraite leer je veel over yoga, meditatie en jezelf. Je leert je lichaam en geest kennen en voelt je beter, gezonder en minder gespannen.

Nieuwe datum voor 2023:

Weekend van 17 maart

Weekend van 12 mei

Retraites kunnen ook eventueel op aanvraag met een max. van 4 personen.

De oefeningen die je mee naar huis krijgt, kun je integreren in je leefstijl om daarmee de nieuwe balans ook in je dagelijks leven te behouden.

Programma en reserveren

Yogalessen en workshops

Op de Karkoele kun je yoga-workshops en individuele lessen volgen, in jouw tempo en afgestemd op wat jij nodig hebt. We plannen de  lessen en workshops in overleg en stemmen af op je ervaring met yoga, je wensen en mogelijkheden. De lessen en workshops zijn daarom op maat en volgen niet een vaste routine. Daarbij zijn ervaring, flexibiliteit en achtergrond bepalend hoe die les of een workshop er uit ziet. Daarmee daag je jezelf altijd uit in de lessen, zonder dat je over je grenzen gaat. Yoga is deel van een levensstijl, waarin bewust leven en meditatie onderdeel zijn.

 

Tarieven

Individuele lessen kosten Euro 40,- per keer. Een les duurt 75 minuten. Ze worden in overleg gepland, zoveel mogelijk rekening houdend met je mogelijkheden.

Wanneer je overnacht bij de Karkoele en wil je ook een yogales, bel of app even van te voren, zodat dit goed met je kan worden afgestemd.

Individuele yogalessen worden ook aangeboden als je niet bij de Karkoele overnacht. Woon je dus in Emmen en omgeving en ben je op zoek naar een individuele les, neem dan telefonisch of per app contact op, of boek een les via de button, waarbij de mogelijkheden per week op de agenda worden bijgehouden.

Voor een workshop wordt een offerte op maat gemaakt.

Neem gerust contact op om een les of workshop te reserveren of voor verdere informatie.

 

 

 

Hier en Nu

‘In het hier en nu leven’. De quote hoorde ik van een van mijn eerste yogajuffen in Praag. Het is een kleine dertien jaar geleden, maar deze wijsheid past ons nog steeds! Het verleden is geweest, de toekomst slechts een illusie. Leef in het hier en nu, het  moment is nu.

Door in het hier en nu te leven ben je niet bezig met het verleden, noch met de toekomst. Het is zoals het is. Je accepteert wat er in het verleden is gebeurd en hebt vrede met wat er nog gaat gebeuren.

Als de automatische piloot uitgeschakeld is, leef je met aandacht in het moment. En nu is het enige moment dat je veranderingen kunt aanbrengen in je leven.

Het hier-en-nu-leven geeft zoveel. Je bent je meer bewust van jezelf. Je piekert minder en daardoor is er minder stress.  De behoefte aan entertainment van buiten neemt af. Je eet minder, maar proeft des te meer. Je observeert gerichter. En ook: je hebt meer aandacht voor een ander.

 

Tips om in het hier en nu te leven:

Beoefen een vorm van yoga, al is het maar tien minuten per dag. Je leert je eigen lijf kennen.

Mediteer dagelijks. De ene dag is dat misschien een half uur, de andere dag een paar minuten. Wat je ook doet, het geeft je geest rust.

Ga ontspullen, declutter. Een opgeruimd huis is een opgeruimde geest. Het geeft rust.

Wees dankbaar voor alles wat er is in het leven. Wees dankbaar voor wat je hebt.

Breng je aandacht regelmatig naar je adem. Of je nou in de keuken staat of in de auto zit. Je kunt je altijd concentreren op je ademhaling. Je hartslag zal rustiger worden, het hoofd minder druk.

Vergeef jezelf en vergeef ook anderen. Wees lief voor jezelf. Stap over je eigen ego heen.

Eet langzamer en neem de tijd om te eten.

Breng tijd door in de natuur, zonder mobiel of andere afleiding. Geniet van de stilte en geniet van het rustiger worden in je hoofd.

 

De invloed van yoga en meditatie op stress

Wist je dat yoga en meditatie de lichamelijke en geestelijke gevolgen van stress verminderen? En dat dit terug te zien is in de hersenen?

Neuroloog Steven Laureys heeft aan de hand van hersenscans aangetoond dat de structuur van de hersenen van iemand die mediteert meetbaar verandert. Maar er is ook verandering te zien in geheugenvorming (hippocampus), in het ervaren en controleren van interne prikkels en signalen (insula), bij het controleren van de aandacht (voorste gordelwinding), bij emotionele beslissingen (prefrontale hersenschors) en bij de informatieuitwisseling tussen linker- en rechterhersenhelft (hersenbalk). Mensen die regelmatig yoga beoefenen geven in onderzoeken fors minder stress aan. Yoga en meditatie zorgen dus voor stressvermindering, zichtbaar in het brein en van waarde voor het dagelijks leven!

Dit is niet onbelangrijk, dat laat het boek ‘Van Big Bang tot Burn Out’ (Balans Uitgevers) wel zien. Auteurs Witte Hoogendijk en Wilma de Rek leggen daarin uit dat ons stresssysteem niet opgewassen is tegen de tijdgeest, onze dagelijkse omgeving. Het stresssysteem van de mens werd al heel vroeg ontwikkeld, ingericht op het herkennen van gevaren en de reactie daarop. Dat was best handig in de tijd dat we moesten jagen of dat er op ons gejaagd werd. Het zorgde ervoor dat je wist te overleven. Onze omgeving is in de loop van tijd helemaal veranderd, maar het stresssysteem is daarop niet aangepast. We triggeren het stresssysteem voortdurend; met continue bereikbaarheid, smartphones, Facebook, WhatsApp, Instagram, een continue nieuwsstroom en noem maar op. De wereld waarin we leven is complex, vol met veranderingen, die doorlopend via allerlei informatiestromen tot ons komen. Een nieuwsdieet alleen al heeft een heilzaam effect op stress laat Rolf Dobelli in zijn boek Het Nieuwsdieet (Spectrum uitgeverij) zien! Daarnaast is de druk door studie of werk vaak hoog. Dat kan tot een overbelasting van dat oeroude stresssysteem leiden, met allerhande lichamelijke en emotionele klachten .

Een gezonde leefstijl, plezier en positiviteit,  yoga en meditatie, zorgen voor evenwicht, balans. Yoga en meditatie integreren in je leven is een belangrijke tegenhanger in een omgeving die uitnodigt tot een overprikkeld leven!

Wil je meer weten hoe yoga jou kan helpen bij een leven in evenwicht, neem contact op!

Yogales of retraite bijwonen?

Voor meer informatie over de mogelijkheden kun je contact met ons opnemen via het formulier.
Volg ons ook op Instagram voor actuele updates.

Bel voor meer informatie

Nieuwsbrief

Onze nieuwsbrief ontvangen met de laatste informatie over actualiteiten/yoga-retraites/trainingen? Schrijf je dan nu in

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.